Pagina's

woensdag 5 juni 2013

Een weekendje weg!

Ik heb in een van mijn vorige berichtjes al laten weten dat ik vorige week niet echt aan bloggen was toegekomen. Maandag en dinsdag zijn mijn werkdagen en had ik 's avonds verplichtingen. Woensdag en donderdag zaten zowel ikzelf als mijn jongste dochter niet lekker in ons velletje..een beetje ziekjes..

En toen kwam mijn lieve schat vrijdagmiddag thuis met de mededeling dat hij een nachtje weg had geboekt naar het door ons geliefde Zuid-Limburg voor ons hele gezinnetje.
Oorspronkelijk komt mijn schoonvader uit deze buurt vandaan, vandaar dat wij er al vaak kwamen.

Mijn man had een appartementje gehuurd in een prachtige hoeve in Baneheide (Simpelveld/Bocholtz) genaamd Hoeve Heihof.
Dit is echt een aanrader.


En wat hebben we genoten.. Zaterdagochtend zijn we richting Limburg gereden, rond het middaguur kwamen we aan bij Kasteel Hoensbroek. Dit tripje had ik bedacht, het leek me al een tijd zo leuk om dit kasteel met onze meiden te gaan bezoeken.


Je kunt aan de Ridder Hoens KaSpeelTocht (speurtocht) door het kasteel meedoen. Je ontvangt een sleutel en je opent hiermee de schatkisten die je onderweg tegenkomt. Op een verrassende manier verken je het gigantische kasteel!

 Kortom een heerlijke ochtend! Daarna hebben we onze spullen naar de Hoeve gebracht en zijn we opa en oma op gaan zoeken op de camping Gulperberg Panorama. Daar gezellig met zijn allen een hapje gegeten.

Zondagochtend een heerlijk ontbijt verorberd, zo veel lekker dingen het was bijna onmogelijk om te kiezen. Vers gekookt eitje, verse jus d'orange, heerlijke broodjes, croissantjes etc. Je kan het zo gek niet bedenken of het lag er wel! Daarna even lekker in de buurt van de Hoeve gewandeld.
En daar liggen zulke mooie huizen.. en al die dieren echt geweldig!
Toen was het tijd om even bij de tantes op bezoek te gaan. Heerlijk aan de Limburgse vlaai en toen snel richting Valkenburg.

In Valkenburg ook gezellig rondgelopen en met de kabelbaan omhoog gegaan. Hier zijn alleen geen foto's van aangezien deze mama zo'n kabelbaan best eng vindt...
De meiden hebben nog even getubed.. Dat is in een soort band over een borstelbaan glijden.
 Uiteraard sloten we de dag af met een heerlijk ijsje. En daarna helaas weer naar huis. Maar we kunnen terugkijken op een heerlijk ontspannen familieweekend..
 


1 opmerking:

  1. Dan was je vlak bij mij in de buurt, mooie omgeving he?
    Ben ook erg blij en dankbaar dat wij hier wonen.
    Mooie foto's, heb genoten ♥

    BeantwoordenVerwijderen